VAN / İPEKYOLU - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Nis

Okulumuz öğrencileri 2 Nisan Van´ın Kurtuluşu konulu resimleriyle sergiye katıldı..

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

2 Nisan Van´ın kurtuluşunu okulumuzda düzenlenen törenle kutladık. Van ile ilgili şiirler okundu, Van yöresine ait türküler müzik öğretmenimiz eşliğinde  okul korosu tarafından seslendirildi.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

OKULUMUZ VOLEYBOL MUSABAKALARINDA KULÜPLERARASI İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR

Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı.

Öğrencilerimiz Çanakkale zaferi ile ilgili şiirler okudular.  Daha sonra  öğretmenimiz tarafından hazırlanan 18 MART korosu duygusal Çanakkale türküleriyle orada bulunan herkese duygusal anlar yaşattı.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

OKULUMUZ VOLEYBOL MUSABAKALARINDA İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR

Okulumuz voleybol takımı ortaokul yıldız erkekler musabakalarında il birincisi olmuştur.

Bu başarının elde edilmesinde büyük emeği geçen başta Murat beye, Turgut beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Takımımız bölge şampiyonasında ilimizi temsil edecektir.

SAİM ADANAŞ

OKUL MÜDÜRÜ

Şbt

ilçe milli eğitim müdürü Sayın Şükrullah YAVUZER öğretmenler ile konuşup görüş ve bilgi aldılar.

Ziyarette okul idarecileriyle görüşerek,okullarımızda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Okul idarecilerimize gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ara

Okulumuzda 13-14-15 Aralık 2017 tarihlerinde 6-7-8. Sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada tüm yarışmacıların heyecanlı olduğu gözlendi.

Okul Müdürümüz, “Bu tür yarışmaların öğrencilerin gelecekleri için büyük önem taşıdığını öğrencilerin bilgilerini artıracağını, bilginin ve bilgi paylaşımının önemini kavrayacaklarını” belirtti.

Yapılan bilgi yarışması sonucunda

6. sınıflarda 6-A  sınıfı

7. sınıflarda 7-D  sınıfı

8. sınıflarda 8-D  sınıfı birinci olmuştur.

Ara

Okulumuzda 12 Aralık 2017 Salı Günü 5. Sınıflar arası bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada tüm yarışmacıların heyecanlı olduğu gözlendi.

Yapılan bilgi yarışması sonucunda 5/A  sınıfı birinci olmuştur.

Ara

Ev ziyaretleri öğrencinin aile ortamı hakkında bilgi toplamak böylece onu daha iyi tanıyarak onun kendi kendini tanımasına yardımcı olmak amacıyla yapılır.Bu amacın yanı sıra okul-aile işbirliğini kolaylaştırır.

Ara

Okulumuzda Toplum sağlık merkezi tarafından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik ergenlik dönemi ile ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

2017-2018 VAN FSM ORTAOKULU  ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANI SEÇİMİ YAPILDI.

‘’ Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi ‘’ kapsamında Eylül 2004 tarih ve 2564 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan ‘’Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri ‘’ yönergesi doğrultusunda okulumuz Mustafa Kemalpaşa Ortaokulu’nda Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi’’  yapılmıştır.

Bireylerde demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin yetiştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması gibi demokrasilerde gerçekleşen tutum ve davranışların çok küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırılmasının önemi büyüktür.

Okulumuz 4 adayın kıyasıya yarıştığı seçimlere sahne oldu. Demokrasi kültürünü kazandırmak amacıyla yapılan seçimlerde öğrencilerimiz gruplar halinde sandık başlarına giderek oylarını kullandılar. Yapılan seçimlerde sandık kurulları oluşturuldu, oy pusulaları basıldı, evet mühürleri yaptırıldı, oy kullanma kabinleri ve sandıklar hazırlandı. Böylece öğrencilerimize gerçek seçim ortamı oluşturuldu.

Ekm

Van  26 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen “Van Kitap Fuarı”nı 6. sınıf öğrencilerimiz ile ziyaret ettik. Ziyarette öğrencilerimiz ile birbirinden farklı yayınları inceleme olanağı bulurken ünlü yazarlarla tanışma fırsatı bulan  öğrencilerimiz ile kitapların büyülü dünyasından keyifle ayrıldık.

Ekm

2017-2018 öğretim yılına hazırlık kapsamında tüm  sınıflar, laboratuvar ve öğretmenler odası İpekyolu Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi. Başta sayın kaymakamımız ve İpekyolu Belediye Başkan Vekilimiz Cemil ÖZTÜRK olmak üzere tüm çalışanların emeğine sağlık.Velilerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Çalışmalarında başarılar dileriz.