VAN / İPEKYOLU - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Ara

Okulumuz müdür yardımcısı YUNUS DEMİR ve   gönüllü öğretmenlerimiz tarafından veli ziyaretleri yapıldı. Veli ziyaretleri öğrencilerimizin çalışma ortamlarını görebilmek ve okul-aile-öğrenci üçgenini kuvvetlendirmek amaçlanmıştır.

Ara

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı´nın da önemle üzerinde durduğu ´´Dengeli Beslenme ve Obezite´´ konulu bilgilendirme semineri verildi. Seminerde öğrencilere obezite ile ilgili sunumlar eşliğinde obezitenin zararları anlatıldı. Evde ve okulda dengeli beslenme, boy-kilo endeksleri, aldığımız besinlerin kalori değerleri, sabah kahvaltısının önemi gibi konularda bilgiler verildi.

"Çocuklarda Obezite, Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme, Çocuklarda ve Ergenlerde  Şişmanlık ve Zararları, Diyabet, Okulda Diyabet" konularında  farkındalık eğitimi verildi.

Ara

Okulumuzun yapmış olduğu deneme sınavında okul birincisi olan öğrencilerimize hediye verildi.

Ara

2-17 Aralık ülkemizde Mevlana haftası olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda bu çerçevede Hz. Mevlana’yı daha iyi anlama, öğrencilerimize tanıtma adına videolar izletildi. Etkinlikler çerçevesinde çeşitli tanıtıcı sunumlar yapıldı. Hz. Mevlana’nın  mesajları öğrencilerimize bir kez daha anlatıldı.

Ara

VAN Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı. Etkinlik kapsamında okulumuz öğrencileri fuar alanını ziyarete gittiler.Burada yeni yayınları görme imkanına sahip olan öğrenciler şair ve yazarların söyleşilerine katılıp onlara kendi kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

Ara

Iğdır ilinde yapılan Tekvando bölge şampiyonasında 27 kg olan öğrencimiz SENAR YILMAZ 1. olmuştur.

Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü bugün yapılan programla kutlandı. Program okul müdürümüz Saim ADANAŞ´ın konuşması ile başladı.

Öğrencilerimiz tarafından oratoryo ve şiir dinletisi yapıldı.

Yapılan programda okulumuz öğretmenlerinin hazırlamış olduğu koroda "benim adım öğretmen" ve "muallim" şarkısı söylendi. Koro öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Okulumuzda düzenlenen törende emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar sağlık ve huzur içinde bir yaşam dileriz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN aramızdan ayrılışının 80. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Ulu Önder´in Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda öğrencilerimize 2-8 kasım lösemili çocuklar haftası kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Kas

Okulumuzda yaptığımız denemeler sonucunda birinci olan öğrencilere hediyeler verildi. Ortaokul kademesinde gerçekleştirilen denemelerde dereceye giren öğrencilerimize ödülleri ders öğretmenleri tarafından verildi. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutlar ve bu başarılarını arttırarak devam ettirmelerini dileriz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda düzenlenen törende öğrencilerin şiir dinletileri ve müzikli gösterileriyle kutlandı. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tatbikatı tüm okul personeli ve öğrencilerimiz ile beraber gerçekleştirdik.

Okulda sınıflara girerek deprem,tahliye planı, siren sesleri  ve diğer detay konularına yönelik bilgilendirmenin yapılmasının ardından çalan sirenlerle öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından okuldaki öğrenci ve öğretmenden oluşan topluluk, kontrollü bir şekilde okul binasından çıkarıldı.

Ekm

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin , öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz

Bu kapsamda  okulumuzda 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyeleri seçimi gerçekleştirildi..

Ekm

2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı için okulumuz hazır. Bakanlığımız tarafından öğrencilere verilen ücretsiz kitaplar bütün sınıflarda öğrencilerimizin masasında hazır beklemektedir.

2018-2019 eğitim öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileğiyle hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Saim ADANAŞ

May

Okulumuzda gerçekleştirilen 4006 Tübitak Bilim Fuarına  Vali yardımcımız, İl milli eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, SGK müdür yardımcımız ve diğer okul müdürlerimiz teşrif ettiler. Kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.